Zatamnjena stakla

zatamnjena stakla

Poslednjih godinu dana, ili malo više, jedan od najvećih “problema” bezbednosti srpskog saobraćaja su zatamnjena stakla.
Read more »

Kako da zamenite “prvu pomoć” kojoj je istekao rok

prva pomoc

Vozači kojima je istekao rok trajanja kompleta prve pomoći mogu svoje neotpakovane medicinske pribore da zamene za nove, uz doplatu od 690 dinara, prenose Večernje novosti.
Read more »

Zimske gume obavezne kada pada sneg

osiguranje vozila

ZAKONSKA regulativa je jasna – od 1. novembra tekuće godine do 1. aprila naredne obaveza je svih vozača u Srbiji da na svom automobilu imaju sve četiri zimske gume – ukoliko se na putu nalazi sneg, led ili poledica.
Read more »

Poskupelo osiguranje vozila

osiguranje vozila

Obavezno osiguranje za motorna vozila poskupelo je u proseku za 45 odsto. Stručnjaci upozoravaju da je ovo udar na budžet građana i tvrde da neće doprineti bezbednosti saobraćaja. Read more »

Kome će biti dozvoljeno da vozi “pod rotacijom”?

registracija vozila

Prema grubim procenama, trenutno oko 10.000 vozila u Srbiji probija se kroz saobraćajne gužve uz pomoć rotacionih svetala. Do kraja avgusta očekuje se novi pravilnik o upotrebi svetlosne signalizacije na vozilima.

Read more »

Da li ste se pripremili za godišnji odmor?

registracija vozila

Pred polazak na letnji odmor i putovanje važno je opremiti se svim neophodnim stvarima. Bilo da idete na more ili planinu, svakako nećete zaboraviti da ponesete mleko za sunčanje. A da li znate šta je za putovanje potrebno vašem automobilu?

Read more »

Kamere od sada mere i brzinu

registracija vozila

Vozači koji prekorače brzinu na pet lokacija u Beogradu, od pre mesec dana mogu da očekuju da će im na kućnu adresu stići poziv kod sudije za prekršaje.

Veliki brat posmatra vas i na ulici. Pored kamera koje snimaju prolazak kroz crveno svetlo i vožnju žutom trakom, odnedavno kamere beleže i prekoračenje brzine. U Beogradu ih za sada postoji pet.

Read more »

Poskupljuje registracija vozila

registracija vozila

Za registraciju vozila u Srbiji stiže novi cenovnik u kome su cene skočile pa će trošak za registraciju putničkog automobila, uz novu saobraćajnu dozvolu, nove tablice i nalepnicu biti za 420 dinara veći od dosadašnjeg.

Read more »

Ponovo novi Zakon o saobraćaju?

registracija vozila

Posle samo tri godine od donošenja Zakona o bezbednosti saobraćaja, radi se na izradi novog koji bi mogao do kraja 2013. godine da se nađe u Skupštini Srbije.

Read more »

Moguće poskupljenje putarine za 20%

registracija vozila

U javnom preduzeću “Putevi Srbije” kažu da nemaju dovoljno novca za održavanje puteva i smatraju da cene putarine treba povećati za 20 odsto. Zvaničan zahtev za poskupljenje biće upućen Ministarstvu saobraćaja tek kada se oko toga postigne konkretan dogovor sa Vladom Srbije, rekli su u tom preduzeću.
Read more »

Increase your website traffic with Attracta.com